Select Page

Slechtste excuses om niet van baan te veranderen

Slechtste excuses om niet van baan te veranderen

We besteden een groot gedeelte van onze tijd op het werk. Het is daarom belangrijk dat je je hier ook goed voelt. Toch zijn er nog te veel mensen die liever een excuus gebruiken om niet van baan wisselen. Dit zijn de vijf slechtste excuses:

“Ik vind toch niets beters”

Als je je niet goed voelt op het werk, is het belangrijk om eerst te achterhalen waar dit aan ligt. Vind je bijvoorbeeld het werk inhoudelijk niet leuk, of ligt de bedrijfscultuur je niet? Pas als je weet waar jouw ongenoegen vandaan komt, kun je bepalen wat je wél wilt in een baan.

“Geen tijd om nieuw werk te zoeken”

Een baan vinden die goed bij je past, mag best wat moeite kosten. Maak daarom tijd om op zoek te gaan naar die nieuwe baan.

“Het zal wel veranderen”

Geen enkele baan is altijd rozengeur en maneschijn, maar als een probleem zich blijft voordoen, dan is het tijd om te aanvaarden dat er geen verbetering zal komen.

“Ik wil mijn inkomen niet verliezen”

Natuurlijk heeft iedereen geld nodig om te kunnen leven, maar je elke dag ongelukkig voelen om maar geld te verdienen, is ook niet de oplossing.

“Ik ben toch geen opgever”

Het kan zijn dat je al zoveel energie in de baan hebt gestoken, dat je het gevoel hebt niet meer terug te kunnen. Niets is minder waar! Zet je koppigheid aan de kant en ga op zoek naar een baan die beter bij je past.

Lees het hele artikel hier

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!