Selecteer pagina

Met sisterhood het nieuwe jaar in

Met sisterhood het nieuwe jaar in

Ik ga geen obligaat praatje houden over terugkijken op het oude jaar en goede voornemens enzo. Ook niet over netwerken op nieuwjaarsborrels of hoe je ongeschonden de feestdagen doorkomt. Dat weet je nu inmiddels allemaal wel. Ik wil het hebben over Sisterhood. Ik begon het jaar met een verhaal over sisterhood en daar wil ik ook mee afsluiten. Want sisterhood is belangrijk, in vrouwennetwerken, onder vriendinnen en onder collega’s.

Een mooie vorm van sisterhood is Michelle Obama die in het Witte Huis amplifying instelde: als een vrouw in een vergadering iets zegt, wordt het herhaald door een andere vrouw. Zodat haar opmerkingen beter blijven hangen en mannen er niet mee vandoor gaan alsof het hun eigen idee is.

In mijn coaching merk ik ook dat sisterhood een belangrijk onderdeel is. Het feit dat je issues herkend worden door een andere vrouw, dat ze ook herkenbaar zijn in de context van alle vrouwen die met soortgelijke problemen zijn gecoacht, maakt dat vrouwen zich ondersteund en gedragen voelen. Dat helpt om de issues die er zijn aan te pakken. Dat geeft power en inspiratie. En dan ben ik zo blij met mijn vak, dat ik dat doorgeefluikje mag zijn.

Dank je wel!

Fijne dagen en tot volgend jaar.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!