Selecteer pagina

Serena Williams, sportkleding en seksisme in de tenniswereld?

Serena Williams, sportkleding en seksisme in de tenniswereld?

Wellicht is het je de afgelopen weken opgevallen: Serena Williams, een van de beste tennissters ter wereld, werd flink bekritiseerd wegens haar kledingkeuze tijdens het Roland Garros tennistoernooi. De organisatie heeft besloten dat ze “zo’n pakje niet meer gaan aanvaarden.” Zij vinden het grensoverschrijdend. “Je moet respect hebben voor het spel en de omgeving,” zo meldt onder andere de Standaard. Williams is niet de enige die kritiek kreeg. De Franse Alizé Cornet wisselde snel een shirtje, wat achterstevoren zat. Ook dat kon écht niet. Behalve dat het belachelijk is dat een outfit blijkbaar als grensoverschrijdend gezien wordt, gaat het nog veel verder, zo schrijft Trouw-columniste Marijn de Vries.
Serena Williams komt voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter weer terug op een grand slam toernooi. “Voor alle moeders die ook een zwaar herstel hebben gehad na hun zwangerschap,”schreef ze bij een foto van zichzelf. “Als ik het kan, kunnen jullie het ook.” Vrouwen die na het krijgen van een baby door willen gaan met een carrière, daar wordt nog wel eens moeilijk om gedaan. De Vries, zelf wielrenster, kreeg ook flink wat commentaar te verduren toen ze zwanger was. “Berichten van wildvreemden, soms zelf mails van een A4’tje lang. Dat ik nu al een slechte moeder was, omdat ik bleef fietsen tijdens de zwangerschap,” schrijft ze in Trouw. De Vries schrijft dat zij de outfit van Serena Williams juist wél waardeert. “Met een kind weet ik nog duidelijker wat ik wil. Mijn keuzes zijn scherper, mijn focus is sterker. Ik heb geen tijd voor lanterfanten, doe wat ik doe juist met extra aandacht.” Ze schrijft dat Serena dit ook uitstraalt. “Kijk, vrouwen van de wereld. Ik kan het. Dus jullie ook.”

Lees de volledige column “De catsuit van Serena Williams laat zien dat je met kind nog steeds regie hebt over het leven” in Trouw hier.
Serena Williams liet zich ook uit over seksisme tijdens het toernooi. Zij voelde zich onheus bejegend door de scheidsrechter, nadat ze een hoge straf kreeg  aldus de NOS. Meer lezen? Lees hier een overzicht over seksisme en tennis, van CNN.

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!