Select Page

Schep jij al op over jezelf?

Schep jij al op over jezelf?

Ik was kortgeleden bij een evenement, Zakengolfster, waarbij young talents waren uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclass met mij. De masterclass ging over het thema van mijn tweede boek ‘Yes She’s Smart, Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Namelijk over alles wat je tegenkomt in je leven tijdens de eerste 10 jaar na het afstuderen.

Ik start dan vaak met een voorstelrondje waarbij iedereen 1 minuut ongegeneerd moet gaan zitten opscheppen over wat zij goed kan. Voor de meeste vrouwen is dat een hele lastige opgave en is 1 minuut echt super lang!

Na enige aarzeling en een aftrap van mij kwamen ze los. De een ging het makkelijker af dan de ander, maar ze deden het allemaal. En weet je wat ik nu zo mooi vind. Na afloop zei een van dames: “Het voelde erg oncomfortabel om dit te doen, maar het was super leuk om te horen. Ik vond het eigenlijk helemaal niet raar dat jullie zo zaten op te scheppen. Het voelde eigenlijk heel gewoon. En ik voelde me zelfs een beetje trots op jullie.”
Mooi hè!

Als we het nu met zijn allen normaal gaan vinden dat vrouwen zèlf ook vertellen waar ze goed in zijn, dan wordt het misschien ook normaal en gemakkelijker voor vrouwen om te doen. Het vergroot gelijk de zichtbaarheid van vrouwelijk talent en dat lijkt me hard nodig!

About The Author

1 Comment

  1. Emma

    Geweldig zo’n oefening! Ze zeggen ook niet voor niets brutalen hebben de halve wereld! Hoe meer vrouwen van zich laten horen, des te beter!

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!