Selecteer pagina

Rector TU/e: voorrang voor vrouwen

Positieve discriminatie of niet, vanaf volgend jaar mogen enkele faculteiten van het College van Bestuur alleen nog maar vrouwen aannemen. Dit gaat om faculteiten die niet voldoen aan de doelstellingen van de CvB. Deze doelstellingen houden in dat in 2012 en 2013 minstens de helft van alle nieuw aangenomen universiteits docenten vrouw moet zijn.

De rector van de Technische Universiteit Eindhoven ziet geen ernst in een lichte vorm van positieve discriminatie als het om vrouwen gaat. Volgens hem is dit zelfs noodzakelijk, gezien de achterstandspositie die vrouwen nog steeds hebben binnen de wetenschap. De studentfractie van de TU/e maakt zich vooral zorgen of de nieuwe doelstellingen niet meer een inspanningsverplichting zal zijn dan een resultaatverplichting. Momenteel is slechts zestien procent van de universiteits docenten op de TU/e vrouw en er zal daarom nog even flink aan de touwtjes moeten worden getrokken om dit percentage gelijk te krijgen. College voorzitter Arno Peels verwacht dat vacatures langer open zullen blijven staan als gevolg van de nieuwe doelstellingen en hij geeft daarmee aan dat het tegenwoordig makkelijker is om mannelijke universiteits docenten te vinden dan vrouwelijke. Desondanks ziet hij volgens de website van de TU/e geen aanleiding om voor de continuïteit van het onderwijs en onderzoek te vrezen.

Bewerkt door: Kimberley Rijnbeek, 2013, bron: Cursor

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!