Select Page

Recruitment managers hinderen doorstroom van vrouwen

Nederland, Weesp, 01-04-2015Vreneli Stadelmaier Zij schreef het boek ‘Fuck die onzekerheid’, een zelfhulpboek voor vrouwen die lijden aan het bedriegerssyndroom/impostor syndrome, ofwel de angst om door de mand te vallenFoto Marco Okhuizen

De gebeurtenissen in Keulen (en andere steden in Europa) geven maar weer eens aan hoe dankbaar wij vrouwen moeten zijn voor onze vrijheid. Dat hebben onze moeders, oma’s en overgrootoma’s toch maar mooi voor elkaar gekregen!


Die vrijheid, die moeten we koesteren en verdedigen daar waar nodig, zodat onze dochters, buurmeisjes en pupillen ook veilig over straat kunnen, kunnen studeren wat ze willen en kunnen worden wat ze willen. En daar hebben we rolmodellen voor nodig. Vrouwen die hun eigen keuzes maken, vrouwen die soms wat shockeren, maar die vooral laten zien dat je keuzevrijheid hebt, dat je je leven kunt leven zoals jij dat wilt, en niet hoe anderen vinden dat je dat zou moeten doen. Zoals Patricia Paay, zie DWDD, vertelt over haar wilde nacht met David Bowie, de man die stond voor vrije liefde, met mannen en vrouwen.
Ik vind het schandelijk dat ze dan wordt neergezet als hoer. Bowie, die het met iedereen deed, is de held, en Paay is de hoer. Dat is meten met twee maten. Of zangeres Anouk (40), zwanger van kind numero 6, van vader numero 4. Anouk combineert alleenstaand moederschap met een carrière als popartiest op een hele eigen wijze. Werkelijk een groot voorbeeld voor alle alleenstaande moeders die werk en zorgtaken moeten combineren.
Shocking!! 25% van recruitment ­managers is tegen gelijke kansen voor vrouwen!
Wist je dat 25% van alle managers verantwoordelijk voor recruitment, tegen gelijke kansen voor mannen en vrouwen is? Dat is 100% meer dan het gemiddelde, dat ligt op 13% (lees hier het artikel). Ongelofelijk! Dat betekent dus dat er ook zoiets bestaat als een betonnen muur, gevormd door recruitment ­managers die vinden dat mannen meer kansen moeten krijgen.
Daar kom je als goed gekwalificeerde vrouw dus nooit langs. Een op de vier, echt shocking vind ik dat! (Overigens vind ik het ook shocking dat dus nog steeds 13% van alle ondervraagden tegen gelijke kansen voor mannen en vrouwen is). Kortom, werk genoeg te doen in 2016!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!