Selecteer pagina

Parttime werken kost ons € 221 miljard!

Parttime werken kost ons € 221 miljard!

 

Volgens een onderzoek van McKinsey laat Nederland een enorme bron van welvaart en welzijn onbenut door genderongelijkheid op de werkvloer. Bij volledige gendergelijkheid zou onze economie er 32% op vooruit gaan met € 221 miljard. En dan heeft McKinsey het over parttime werkende vrouwen. Gemiddeld werkt de Nederlandse vrouw 27 uur per week. Met 4 uur per week extra zouden we op het Europese gemiddelde zitten. Bovendien zou dat de economische zelfstandigheid van vrouwen enorm verbeteren.

McKinsey heeft onderzocht hoe het nu komt dat vrouwen massaal voor kleine parttime banen kiezen. Lees hier meer , met nog meer onthustende cijfers!

Wij zijn er van overtuigd dat wanneer meer vrouwen meer werken, dit uiteindelijk ook meehelpt om meer vrouwen op topposities te krijgen.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!