Select Page

Over dienstplicht voor vrouwen, eisprongen en Disney.

imageMinister Hennis wil dat vrouwen ook dienstplichtig worden en bereidt een wetsvoorstel daartoe voor. Het is een beetje een wassen neus, want al 20 jaar wordt er niemand meer opgeroepen voor dienstplicht, maar toch vind ik het goed. Het argument om vrouwen niet op te roepen voor dienstplicht, was dat vrouwen een achterstand hadden op de arbeidsmarkt en dat wanneer je alleen mannen oproept, vrouwen wellicht de achterstand kunnen inlopen. Nou, dat is gelukt (of het door die dienstplicht komt lijkt me sterk), en dan moet je het dus rechttrekken.

Er was deze week ook nog ander nieuws. Vrouwen kunnen aan het gezicht van andere vrouwen zien of ze een eisprong hebben of niet. Mannen trouwens ook (maar iets minder goed). Mannen vinden die vrouwen dan aantrekkelijker. En, je raadt het al, vrouwen vinden dan instinctief de vrouw die de eisprong heeft een trut. Achterliggende gedachte is dat ze dan een rivale is in de strijd om die man. Nou heb ik zitten denken, zou dat de reden zijn dat vrouwen elkaar soms het licht niet in de ogen gunnen? Zou dat achter het fenomeenQueenbee zitten? Geen rivalen in je omgeving dulden. Dat vrouwen onbewust denken, oh eisprong, oh rivale, oh trut.

Nee, zo simpel zal het toch niet zijn? Alhoewel, dat Queenbeegedrag kom ik nooit tegen bij 50-plus vrouwen…zou ‘t dan toch…?

En dan was er deze week ook nieuws over Disney. Over de films van Disney, en dan met name hoe vrouwen worden afgeschilderd. Nu is er verbetering zichtbaar. Waar in de oude Disney-films vrouwen vooral mooi en passief dienden te zijn, zijn in de nieuwere films vrouwen actief en dapper. Maarrrrrr, we zijn er nog niet! Wantresearch heeft uitgewezen dat hoewel vrouwen actiever en dapperder zijn, ze minder spreektijd hebben dan de mannelijke rollen, zelfs als ze de hoofdrol hebben. En, nu komt het slechte nieuws, die spreektijd is in vergelijking met de oude films alleen maar minder geworden! Geen goed voorbeeld voor alle kleine meisjes en jongens, zucht…

About The Author

1 Comment

  1. Rob Keimpema

    Dienstplicht voor NL-vrouwen. Neemt mevrouw Hennis die IS-bomgordelmoslima’s dan als lichtend voorbeeld voor emancipatie? Hoe bizar!

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!