Selecteer pagina

Online training SheConsult: 45 +, succesvol en gelukkig

Online training SheConsult: 45 +, succesvol en gelukkig

Je brengt waarschijnlijk een groot deel van je tijd door op je werk. Je werkt hard om succesvol te zijn, maar je bent ook op zoek naar geluk. Misschien gaat het al jaren goed, maar je mist iets in je werk. Je bent klaar voor een volgende stap.
Herkenbaar? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van SheConsult blijkt dat vrouwen van 45 jaar en ouder behoefte hebben aan een duwtje in de goede richting. Twee derde van de vrouwen in ons onderzoek was bezig met een nieuwe stap in haar carrière of overwoog dit serieus. Maar het maken van die stap bleken veel vrouwen moeilijk te vinden. Wat wil ik eigenlijk en hoe bereik ik dat?

Teleurgesteld
Ria* (51) is HR Business partner en in alle jaren dat ze gewerkt heeft, is ze regelmatig van baan gewisseld. “Ik wist eigenlijk nog steeds niet helemaal wat ik nou precies zocht. Ik heb een paar keer gedacht: dit is mijn droombaan! Maar als ik dan ongeveer een jaar aan het werk was viel het toch tegen. Ik had al snel alles geleerd wat er te leren viel. Ik bleef dan maar gewoon, tot ik het spuugzat was en ik op zoek ging naar een nieuwe baan. Het kwam niet in me op dat ik eens goed moest nadenken wat ik zelf precies wilde.” Ondertussen heeft Ria een nieuwe stap gemaakt in haar carrière. “Ik had eigenlijk nooit goed nagedacht waarom ik niet blij was met mijn werk. Vroeger hopte ik telkens gewoon van baan naar baan, om maar iets leuks te vinden. Niet dat daar iets mis mee is hoor, maar ik vond het wel moeilijk om telkens met die teleurstelling om te gaan als ik weer niet op mijn plek zat. En toen ik ouder werd moest ik ook maar blijven waar ik zat, want je word niet zo makkelijk aangenomen. Ten minste, zo dacht ik er destijds over. Toen ben ik eens goed in de spiegel gaan kijken, met een online loopbaantraining. Ik bleek telkens functies uit te kiezen die me geen uitdaging gaven, terwijl ik juist gedreven word door ontwikkeling en leermogelijkheden. Ik heb daarnaast geleerd dat je dit ook op creatieve manieren in je werk terugvinden, je hoeft niet per se telkens te wisselen. Ik heb nu een uitdagende nieuwe functie binnen mijn bedrijf en mag bijvoorbeeld af en toe op cursus. Dat vind ik echt geweldig!”

Laat je niet tegenhouden door je gedachten
Voor Ria was het een eye-opener om haar eigen persoonlijkheid beter te leren kennen, maar ook om bewust te worden van haar belemmerende gedachten. “Je valt wel binnen de categorie “45+”. Dat werkt ook niet altijd mee. Je wordt behandeld alsof je je bloei al gehad hebt. Aan het begin van je carrière word je nog wel eens gebeld door zo’n recruiter, maar de laatste jaren moest ik mezelf echt verkopen. Ik wist helemaal niet hoe ik dat moest doen en kreeg afwijzing na afwijzing. Dan begon ik bij mezelf te denken: “Ben ik niet gewoon te oud?” of “Kan ik al die nieuwe dingen wel aan?”. Als je dat de hele tijd in je hoofd blijft herhalen, ga je het vanzelf geloven. Ik was bang dat ik eigenlijk helemaal niet geschikt was voor die uitdagende functies die ik eigenlijk juist wilde doen. Tot ik dacht: het is genoeg.” Ria volgde de online cursus 45+ succesvol en gelukkig en leerde wie zij was, hoe ze haar kwaliteiten kon inzetten en hoe ze kon afrekenen met haar belemmerende gedachten.

Wil jij ook succesvol en gelukkig worden in je werk? Volg dan de online training: 45+ succesvol en gelukkig. Ga voor een volledige verdieping ook voor de offline uitbreiding met cursusbijeenkomsten, samen met andere vrouwen van 45+. Investeer nu in jezelf met de training “45+, succesvol en gelukkig in je werk”!
Klik hier om direct in te schrijven. 

*Ria is een gefingeerde naam.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!