Onderschat de rol van stress niet

Onderschat de rol van stress niet

Waarom wordt de ene mens ziek en andere niet? Onderschat de rol van stress niet, zegt psycholoog Paul Verhaeghe in de Correspondent. We weten het allemaal wel: stress is funest voor geest én lichaam (die je eigenlijk niet los van elkaar kunt zien). En toch draven we allemaal maar als ’n dolle achter elkaar aan. De lockdown dwong ons om echt letterlijk een pas op de plaats te maken, maar deden we dat ook figuurlijk? Voor veel mensen, met name vrouwen nam de stress alleen maar toe. Onderschat de rol van stress niet,  de effecten zijn pas op langere termijn zichtbaar. Daarom komen we pas in actie als het eigenlijk al te laat is. We hebben een systeemverandering nodig om dit op te lossen.

In dit artikel in de correspondent vertelt psycholoog Paul Verhaeghe meer over de rol van stress. Lees het hier

Lees ook dit artikel eens, met tips van de Hartstichting. Of dit artikel, met tips tegen Coronastress.

Wil jij alvast een begin maken met je eigen systeemverandering? Kom dan naar de SheConsult Summer Academy . In de week van 17 augustus 2020 hebben we een prachtig programma om te ontstressen, te genieten en te leren. Of maak een afspraak met een van de coaches van SheConsult.

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out