Select Page

Ondernemer Daphne Feller: “Vrouwen kunnen niet multitasken, dat is een fabeltje.”

Ondernemer Daphne Feller: “Vrouwen kunnen niet multitasken, dat is een fabeltje.”

Je telefoon trilt dus je checkt je WhatsApp en Instagram even en vervolgens komt een collega een praatje maken aan je bureau terwijl je je inbox aan het leeg maken bent. Aan het eind van de werkdag is je to-do-list weer verre van afgewerkt. Herkenbaar? Multitasken werkt niet volgens Daphne Feller (39), oprichter en directeur van BrainExplainers.
Voordat ze BrainExplainers startte, werkte ze in de farmaceutische industrie omdat ze iets goeds wilde doen voor mensen. “Ik weet dat er sceptisch naar die branche wordt gekeken, maar op het gebied van gezondheidszorg kon ik echt iets betekenen.”

Al snel klom Feller hogerop bij The Medicines Company, een groot Amerikaans concern, en werd ze medeverantwoordelijk voor de sales en marketing in Europa. “Ik reisde veel, heb ondertussen een MBA afgerond en leerde op hoog abstractieniveau beleid te maken. Maar op mijn 36e ben ik gestopt. Ik wilde organisaties ondersteunen bij het optimaliseren van positieve- en productieve werkomgevingen. Na een post-master neuro-economics en veel onderzoek naar het brein ben ik BrainExplainers begonnen.”

Leren focussen
Met BrainExplainers geeft Feller bedrijven inzicht in het brein waarmee ze werknemers helpt optimaal te functioneren. “Neurowetenschap is essentieel voor organisaties. Zo is stress de bekendste beroepsziekte; één op de vijf millennials heeft burn-outklachten. Ik help bedrijven met lezingen en masterclasses om die klachten te bestrijden.”

Bij organisaties als Rabobank, AT&T en Deloitte wordt Feller uitgenodigd om werknemers te leren focussen. Ze combineert informatie met concrete tips. Om een tipje van de sluier op te lichten:

“We leven in een omgeving waarin veel tegelijk gebeurt: even appen, snel op Instagram kijken, een mailtje beantwoorden, kort praatje met je collega, Facebook checken. Per dag verspillen we gemiddeld 2,5 uur aan multitasken, want het brein kan geen twee taken tegelijk uitvoeren. Vrouwen kunnen dat ook niet, dat is een fabeltje; we zijn er net zo slecht in als mannen. Al die korte prikkels geven shotjes dopamine af. Dat is ons beloningshormoon, voelt hartstikke lekker, daarom willen we er alsmaar meer van. Maar aan het eind van de dag hebben we niks nuttigs gedaan.”

“Per dag verspillen we gemiddeld 2,5 uur aan multitasken, want het brein kan geen twee taken tegelijk uitvoeren.”

Fellers tips gaan onder andere over slaap, mindset en (kracht)sport: “Bij mini-scheurtjes in je spieren maak je een hormoon aan dat je hersens stimuleert nieuwe connecties te maken. Dit zorgt ervoor dat je beter zult beredeneren en problemen kunt oplossen. Daarbij kan regelmatig sporten mogelijk een burn-out voorkomen.”

Ondernemerstip
Een ondernemerstip die Feller ons graag meegeeft: Don’t let bullshit stress you. Wees niet bang om dingen te missen, maar focus op de lange termijn en houd je vast aan je strategie. Dan red je het wel.”

 

Klik hier voor het oorspronkelijke artikel van Quote

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Organiseer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Zijbalk ad

Laatste posts over vrouw en werk

Loopbaan tips & Coach cases

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!