Selecteer pagina

Onderhandel thuis over carrièrewensen

Onderhandel thuis over carrièrewensen

Sheryl Sandberg, COO van Facebook zei het al: ‘de belangrijkste keus die een vrouw moet maken in haar carrière is de keuze van een partner’. En dat klopt. Want als je partner het type ‘me-myself-and-I”is, dan ga het knap lastig krijgen. Dan draai jij namelijk thuis voor alles op, en dat is voor als je wil floreren in je werk niet zo handig. Onderhandel dus thuis over je carrièrewensen. Uit een recente studie van McKinsey onder meer dan 35 duizend Amerikaanse professionals met een relatie blijkt dat 89 procent van de vrouwen en 70 procent van de mannen een ‘dual career couple’ vormen. Dit is goed voor de gelijkwaardigheid in de relatie en financiële onafhankelijkheid, maar bovendien toont onderzoek van de Amerikaanse topvrouwen Sharon Meers en Joanna Strober aan dat als beide partners werken, ze meer respect hebben voor elkaars carrière, waardoor ze zich emotioneel meer verbonden voelen. Stellen die beiden werken, hebben minder ruzie, een bevredigendere relatie en meer seks. Het het meest opvallende is als de partners ongeveer evenveel verdienen en het huishoudelijk werk eerlijk verdelen, ze 48 procent kleinere kans op een scheiding hebben dan gemiddeld. Intermediair schreef er een artikel over.* Daarnaast spelen vaders een cruciale rol in het leven van hun dochters. Onderhandel thuis dus over je carrièrewensen en de taakverdeling. Zorg dat je het huishoudelijk werk eerlijk verdeelt en doe ieder jaar een update. Kloppen de gemaakte afspraken nog, gaan we zo weer een jaartje door of moeten we wat aanpassen?

Vind je dit lastig, confronterend om te doen? Je bent niet de enige. Onderzoek wijst uit dat 40% van de Nederlandse stellen dit gesprek nooit voert. SheConsult heeft een online training (Online Training Keukentafelplan, (€ 9,95)) voor stellen ontwikkeld om dat gesprek zonder ruzie(!) te voeren.

*bron: Intermediair

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!