‘NL leert door’ subsidie op jouw coachingstraject. De 6 stappen!

‘NL leert door’ subsidie op jouw coachingstraject. De 6 stappen!

 

Zes stappen om je NL-leert-door € 700,- subsidie te pakken

‘NL leert door’ is een subsidie op jouw coachingstraject van € 700,- excl BTW. Deze 6 stappen moet je nemen om gebruik te maken van deze geweldige subsidie!

  1. Neem vandaag actie!. De inschrijving is al gestart. ( op is op)
  2. Vind een gekwalificeerde loopbaancoach*
  3. Meld je direct aan bij die coach, zij zorgt dan dat je wordt aangemeld.**
  4. Maak je een afspraak voor online intake met je coach
  5. Je ontvangt een link voor een officiële arbeidsmarktscan***
  6. Bepaal of je voldoende hebt aan het minimale adviestraject van 4 uur.
 
 

” logo-rijksoverheid-NL-LeertDe overheid heeft voor  ‘NL leert door’- regeling 14 miljoen beschikbaar gesteld. De overheid wil stimuleren dat mensen hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken is het belangrijk om je te oriënteren op alle mogelijkheden, met gericht loopbaanadvies. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en  loopbaanmogelijkheden.

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos, zzp-er of zelfstandig ondernemer bent. Minister Koolmees: “Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden.  Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.”

Budget voor 20.000 trajecten.
De aanvragen zijn al gestart, de regeling loopt tot en met 31 december 2020. Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie moet het traject voor 31 december 2020 aangemeld en gestart zijn. Het traject en de uiteindelijke indiening moet uiterlijk 28 februari 2021 zijn afgerond. In totaal is er budget voor 20.000 trajecten, dat lijkt veel maar dat is het niet!  Wees er dus snel bij, want op=op, aldus het ministerie.

 

 

LInkedIn perfect tips

* Hoe vind ik een gekwalificeerde loopbaancoach?
Dat is niet eenvoudig. Want met meer dan 63.000 deuren met een bordje ‘ik ben coach’ op de deur is de keuze groot. Maar, je hoeft aan geen enkele kwalificatie te voldoen om je coach te mogen noemen. Je ziet in coachland dan ook veel ervaringsdeskundigen. Dus check dus goed of iemand wel is gecertificeerd. (bijvoorbeeld via CoachFinder of bij SheConsult)

* * Moet ik mijzelf aanmelden of doet de coach dat?
De coach meldt je aan. De coach heeft wel gegevens van je nodig zoals je geboortedatum en je BSN-nummer. Ook moet de coach het nodige papierwerk invullen voor de subsidieaanvraag, maar het enige wat jij dan nog hoeft te doen is je handtekening zetten.

*** Een verplicht onderdeel van deze regeling is de online arbeidsmarktscan. Dat is een online test die je thuis kunt doen. Deze test geeft (beperkt) inzicht in je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook dat regelt de coach voor je. Maar jij moet ‘m wel doen, anders krijg je geen subsidie.

 

Op zoek naar een andere baan? Lees ook>>

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out