Selecteer pagina

Niks glazen plafond, onzekerheid is de reden

Niks glazen plafond, onzekerheid is de reden

Deze week was de druk giga hoog. Het volgende was het geval. Ik ben een boek aan het afronden over onzekerheid bij talentvolle vrouwen. Dat is namelijk naar mijn mening de belangrijkste oorzaak van het ontbreken van genoeg vrouwen aan de top. Niks glazen plafond, onzekerheid is de reden.

Ik ben met dit onderwerp jarenlang bezig geweest, heb er alles overlezen en met SheConsult hebben we honderden vrouwen op dit onderwerp gecoacht. Bovendien hebben we ruim 600 Nederlandse hoogopgeleide vrouwen en mannen hierover vragen gesteld. Dat boek is klaar, op een paar interviews met topvrouwen na.

En wat gebeurt er? Het blijkt dat in de Verenigde Staten iemand op hetzelfde idee is gekomen, en daar een geweldig boek over heeft geschreven. Dat boek kwam meteen op de bestsellerslijsten op nummer 9 binnen! Alle Amerikaanse nieuwsprogramma’s en kranten besteedden er aandacht aan. En zo ook Dagblad Trouw.

Ik baalde gigantisch!! Getver, mijn hele idee naar de haaien, zo dacht ik. Al het werk voor niks.

En toen dacht ik aan Stephen Covey* met zijn cirkels van betrokkenheid en invloed. En ik dacht dus, hoe kan ik dit weer in mijn cirkel van invloed krijgen? Wat kan ik doen? En al denkende realiseerde ik me dat het ook goed nieuws is. Ik zit met mijn boek kennelijk helemaal goed. Midden in de roos!

Okee, het bericht in Trouw komt iets te vroeg, want mijn boek ligt pas september in de winkel, maar ik kan er gebruik van maken. Dus ik moet nu al naar buiten met mijn boek, een persbericht maken, zodat als redacties hierover willen schrijven/praten, ze mij kunnen vinden voor de Nederlandse versie.

En zo gezegd, zo gedaan. Met man en macht is er gewerkt aan een (voorlopige) website, een achter flaptekst en een persbericht. Het persbericht is verstuurd. Klik hier voor meer informatie.

En ik? Ik vind het echt heel spannend. F*cking spannend. Ik houd jullie op de hoogte.

* Stephen Covey, The Seven Habits of Highly Effective People

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!