Selecteer pagina

Nieuwe rapport van McKinsey stelt dat diversiteit niet gelijk is aan inclusie

Nieuwe rapport van McKinsey stelt dat diversiteit niet gelijk is aan inclusie

Begin mei 2020 publiceerde McKinsey een 2020 rapport uit getiteld Diversiteit wint: hoe inclusie belangrijk is. McKinsey een betrouwbare bron geworden voor onderzoek naar de resultaten van teams die bestaan uit professionals met verschillende geslacht en achtergrond. 

In 2015 heeft het bedrijf duidelijke verbanden aangetoond  tussen een grotere winstgevendheid en raciale / etnische en genderdiversiteit binnen organisaties. Het rapport over 2020 is het derde deel van McKinsey’s onderzoeksreeks dat gericht is op het onderzoeken van de business case voor diversiteit in leidinggevende functies. McKinsey voerde het onderzoek voor dit rapport uit voordat de wereldwijde pandemie die wereld heeft veranderd. Wanneer  we kijken hoe bedrijven door de pandemie navigeren, merkt het rapport op: 

‘Bedrijven die inclusie en diversiteit (I & D) al als een kracht zien, zullen deze waarschijnlijk gebruiken om sneller terug te stuiteren en ze zullen deze tijd gebruiken om nieuwe kansen te zoeken om de vertegenwoordiging te stimuleren en inclusie om de prestaties en de gezondheid van de organisatie te versterken. ” 

 

Naar het rapport >

 

 

Over de auteur

Zoek op onderwerp

InCompany Corona Coaching

Corona coaching incompany

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!