Selecteer pagina

Nieuwe baan of blijven?

Nieuwe baan of blijven?

Je vraagt het je misschien vaak af, moet ik een nieuwe baan gaan zoeken of blijf ik? Volkskrant plaatste vandaag het artikel ‘Wisselen van baan of blijven’ uit februari opnieuw, omdat het in deze tijd een issue is. Onder druk wordt zichtbaar wat niet goed is. En deze tijd zorgt voor veel druk (juist ook bij vrouwen, zo leert onderzoek). Dus wordt in deze tijd ook duidelijk dat je baan echt niet bij je past, dat je uitgeleerd bent, het kunstje wel kent, die collega’s spuugzat bent. Of, en vooral vrouwen vragen zich dat af, is deze baan het wel waard dat ik zo hard werk, dat ik het zo druk heb met ook alles wat er thuis nog op me af komt.

Ons advies zou zijn, kijk eerst wat je kunt veranderen in je huidige werk. Misschien is er meer mogelijk dan je denkt. En kijk dan eens verder.

En, de andere kant is ook waar, blijf niet te lang zitten. Verandering van spijs doet eten. Dus waarom niet eens een overstap maken? Uit je comfortzone stappen. In dit artikel zetten een aantal loopbaancoaches uiteen hoe je dan die nieuwe baan vindt. Belangrijkste tip: kom van die bank af! Ga het gesprek aan met mensen, verruim je blik, oriënteer je.

Lees het artikel hier

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!