Select Page

Nieuw binnen een bedrijf? Zo kom je sterk voor de dag

Nieuw binnen een bedrijf? Zo kom je sterk voor de dag

Als je nieuw bent binnen een bedrijf, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een goede indruk maken. Met deze 9 tips kom je goed voor de dag:

1. Wees op tijd en ga iets later weg
Als je elke dag iets vroeger aankomt en iets later vertrekt, zullen je collega’s je zien als harde werker. Dit zorgt voor extra credits als je je eerste fout maakt.

2. Bedenk hoe je je voorstelt aan anderen
Stel jezelf voor aan iedereen die je ontmoet en zorg ervoor dat je in een paar zinnen kunt vertellen wie je bent en wat je komt doen. Vraag ook naar de functie van degene tegenover je en probeer haar of zijn naam en afdeling te onthouden.

3. Kijk de kat uit de boom
Bepaal niet meteen wie je beste vrienden zijn op kantoor. Pas na een paar weken krijg je door hoe de sociale verhoudingen liggen. Probeer daarom de eerste paar weken met zo veel mogelijk verschillende mensen om te gaan.

4. Denk na over jouw ambities
Het is goed om bezig te zijn met je toekomstperspectief. Wil je doorgroeien? Probeer dan uit te vinden wie top-performers zijn en waarom, en wat collega’s precies hebben gedaan om promotie te maken.

5. Maak je geen zorgen over vragen en problemen
Als iets niet duidelijk is of je wilt ergens meer over weten: stel dan vragen. Dat is heel normaal als je nieuw bent. Bovendien laat het zien dat je geïnteresseerd bent.

6. Wees jezelf
Gedraag je niet grappiger, extraverter of spraakzamer dan je normaal bent. Voor je het weet zit je vast aan dat imago en moet je zo lang als je er werkt een masker dragen.

7. Schaam je niet om ‘de nieuwe’ te zijn
Gedraag je niet alsof je iets te bewijzen hebt. Je bent nieuw en dat is oké. Collega’s zullen graag voor je klaar staan. Zeker als je aangeeft dat je soms wel wat hulp of advies kunt gebruiken.

8. Wees geen hulpje
Zeg niet te snel ‘ja’ op alles. Voor je het weet zit je vast aan dat vervelende klusje of ben jij degene die altijd weer koffie haalt.

9. Conformeer je niet zomaar aan alle gewoontes
Veel werkwijzen en gedrag zijn ooit ontstaan, gewoon omdat het zo gebeurde, niet per se omdat iemand er lang over heeft nagedacht of omdat het de beste manier was. Vaak zul je denken: kan dat niet anders? Nou, dat kan zeker. En jij bent degene die daarvoor kan zorgen.

Lees het volledige artikel op Intermediair hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!