Selecteer pagina

Netwerken: gewoon doen, laat je verrassen!

Netwerken: gewoon doen, laat je verrassen!

Netwerken, waarom is het zo belangrijk?

Als je op zoek bent naar ander werk of als je je aan het orienteren bent op de arbeidsmarkt is netwerken een van de dingen die je zeker moet doen.

Door met anderen te praten krijg je meer informatie over functies/organisaties en het helpt je om een keuze te maken en daarnaast vergroot netwerken aanzienlijk de kans op een baan. Daarnaast worden veel functies worden via via ingevuld, via het netwerk.

Waarom zou iemand met mij willen netwerken?

Ik hoor vaak: netwerken is niets voor mij, ik ga echt niet iemands kostbare tijd verdoen, omdat ik iets wil. Maar klopt dit?

Mensen vinden het leuk om over hun werk te praten en staan open om dit met onbekenden te doen. Als jij oprecht geinteresseerd bent in wat ze doen, en nieuwsgierig bent ontstaat er vanzelf een gesprek, waar jij wat aan hebt maar de ander ook.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een van mijn coachees Joeke, die op zoek is naar een nieuwe functie heeft een gesprek met de buurvrouw van haar vader, een juriste. Het wordt een geanimeerd gesprek, ze hebben interesse in dezelfde problematiek maar allebei vanuit een andere achtergrond. Joeke heeft de informatie gekregen die ze zocht, heeft tips gekregen en wordt in contact gebracht met andere relevante gesprekspartners. 

“Ik dacht dat netwerken niets voor mij was, maar dit is gewoon leuk en ik ga met meer mensen afspreken.”

Marese Dijken is SheConsult-coach in Amersfoort

 

Ook interessant: Van wie is jouw LinkedIn-profiel?

Over de Auteur

Marese Dijken

Voordat ik loopbaancoach in Amersfoort werd, heb ik jaren lang in de techniek gewerkt. Tien jaar geleden heb ik een carrièreswitch gemaakt. Ik was goed in de techniek, maar beleefde het meeste plezier aan de interactie met collega’s en cliënten. Als manager zag ik wat oprechte aandacht en meedenken met mijn medewerkers opleverde. De sfeer in mijn team werd beter, mijn medewerkers hadden meer plezier in het werk en gingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling, resulterend in nieuwe carrière stappen. Dit gaf mij zoveel energie dat ik in 2009 besloot om hier mijn werk van te maken en mij volledig te richten op loopbaancoaching.

Zoek op onderwerp

SheAcademy YouTube

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!