Selecteer pagina

Nederlanders blijven hangen in verschildenken

Nederlanders blijven hangen in verschildenken

Wie kent ‘m niet, de bestseller ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’ door John Gray? Ondanks dat zijn theorieën over de (biologische) verschillen tussen man en vrouw allang als achterhaald bewezen zijn, lijkt het verschildenken in Nederland nog steeds populair. Vrouwen worden algauw stereotypisch weggezet als hormonale, langzame kletsmajoors, terwijl mannen rationeel zijn, maar ook lompe olifanten in een porseleinkast. En dat terwijl we erachter komen dat de seksen biologisch gezien meer overeenkomsten hebben dan gedacht werd en dat het ‘historische’ jagers- en verzamelaarsdenken ook allang ontkracht is.

Het verschildenken zorgt voor diverse effecten, van slutshaming tot het imposter syndrome, de loonkloof en discriminatie op de werkvloer. Laten we ons dus liever gaan richten op de overeenkomsten tussen man en vrouw dan de verschillen.

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Over de auteur

Liselore van der Zweth

Liselore van der Zweth is community manager bij SheConsult. Daarnaast is zij ook een freelance tekstschrijver en redacteur. Van februari 2016 tot juli 2017 was zij Chef Redactie bij feministisch platform Vileine.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!