Select Page

Moet er een wettelijk recht komen om onbereikbaar te zijn?

Moet er een wettelijk recht komen om onbereikbaar te zijn?

“Ik vind dat de politiek iets moet doen om een taboe te doorbreken. Als mensen opgebrand raken, is het te laat,” aldus PvdA kamerlid Gijs van Dijk. Hij vindt namelijk dat het wettelijk vastgelegd moet worden om even geen mail, telefoon of appjes te krijgen. Dit vooral met het oog op stress. “(…) Als lichaam en geest nooit rust krijgen, raakt de balans verstoord.”
In de Arbeidstijdenwet staat al het recht op elf uur rust per dag, maar dat is nog niet helemaal vertaald naar deze tijd. Ook geldt de Arbeidstijdenwet alleen voor inkomens tot 60.000 euro bruto. Ook daarom wil Van Dijk de wet aanpassen. Hij wil dat de wet voor iedereen geldig wordt.

Wij vinden het een interessant idee van de PvdA! Al kan je er op individueel niveau een invloed in hebben, zodra het wettelijk vastgelegd wordt, is het een stuk makkelijker om grenzen te stellen. Maar waar de grens precies ligt, is nog een lastige kwestie. Want hoe zou het gaan met dringende zaken? Wat als er een belangrijke vergadering wordt verzet, waar je van op de hoogte moet zijn? 
Wat denk jij, moet het wettelijk vastgelegd worden om onbereikbaar te zijn?

Trouw interviewde een aantal werkgevers en werknemers. Ben jij benieuwd naar wat zij te zeggen hebben? Lees dan het artikel: PvdA – geef elke werknemer het recht om onbereikbaar te zijn. 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!