Select Page

Moet je als manager echt van alle markten thuis zijn?

Moet je als manager echt van alle markten thuis zijn?

Financiën, marketing, logistiek, coachen en ga zo maar door. Een manager moet tegenwoordig verstand hebben van al deze zaken en meer. Als je als manager op bepaalde vlakken sterk bent, is dat bijna vanzelfsprekend. Als je als manager ergens niet goed in bent, laat je je bijscholen. In feite betekent dit dat de ‘echte’ talenten van een leidinggevende er niet of minder toe doen. Dit terwijl het stukken effectiever is om iemand verder te laten ontwikkelen in zijn sterke punten.

Waarom moet je verbeteren waar je in nature al goed in bent?
Vanaf jongs af aan heb je al een mening over wat jij wel en niet leuk vindt om te doen. Vaak waren de dingen die jij leuk vond om te doen ook de dingen waar je goed in was. Later in je carrière is dit niet anders. Helaas zijn het dan vaak routinematige taken waar je goed in wordt, maar geen plezier uithaalt.

Als manager zijnde is het dan van belang deze taken te delegeren en anderen te leren hoe zij dat net zo goed als jij kunnen doen. Hetzelfde staat tegenover zaken waar je plezier in hebt, maar niet zo goed in bent. Zodra jouw omgeving last krijgt van de manier waarop jij die taken uitvoert, kan je dit beter overlaten aan iemand die hier wel goed in is. Dat werkt verreweg het meest effectief. Het kan ook zo zijn dat je een taak én niet leuk vindt én er niet goed in bent. Dit is nog zo’n geval van laat het aan iemand anders over!

De belangrijkste kwadrant
De belangrijkste kwadrant is de hoek van activiteiten waar je plezier aan beleeft en ook nog eens goed in bent. Met deze activiteiten ontwikkelen jij namelijk jouw ware meesterschap. Op deze manier zal het plezier wat jij eruit haalt en het resultaat alleen maar groter worden.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op MT.nl.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!