Select Page

Met deze tips lukt studeren naast je baan en gezin wél

Met deze tips lukt studeren naast je baan en gezin wél

Door aan je kennis en vaardigheden te werken, verbeter je je loopbaanperspectief. Toch is het met een druk schema lastig om ook nog een studie te volgen. Tegelijkertijd werken, studeren en gezond in het leven staan vraagt dan ook om veel voorbereiding en planning. Deze zeven tips kunnen je hierbij helpen:

1. Houd je doel voor ogen

Voordat je begint aan een studie naast je baan, moet je eerst goed weten wat je met je studie wil bereiken. Waar zie je jezelf bijvoorbeeld over vijf jaar ? Als je dit weet, kun je bepalen welke studie het meest geschikt is. Daarnaast zorgt het stellen van doelen ervoor dat je gemotiveerd blijft.

2. Selecteer de opleiding met zorg

Veel parttime-opleidingen werken met een combinatie van vaste collegedagen en zelfstudie, met online ondersteuning. Soms is ook het studietempo flexibel. Bij het kiezen van een opleiding is het belangrijk om inhoudelijke argumenten te combineren met praktische en flexibele overwegingen.

3. Betrek je werkgever

Je zou het misschien niet denken, maar vaak staan werkgevers er positief tegenover als een werknemer zich met een opleiding verder wil ontwikkelen. Het toont ambitie en zal uiteindelijk ook het bedrijf ten goede komen. Bespreek daarom jouw plannen met je werkgever.

4. Betrek je privé-omgeving

Vooraf duidelijke afspraken maken met je privé-relaties is cruciaal als je een opleiding wilt volgens naast je baan. Ga om tafel met je gezinsleden en bespreek hoe je deze uitdaging samen aan kunt gaan. Las vaste momenten in om met je gezin, partner of vrienden samen te zijn en houd je hier ook aan.

5. Maak een realistische planning

Het maken van een realistische planning geeft meer rust. Daarnaast weet je dat je altijd op schema ligt, als je je aan de planning houdt. Dit geeft tevens meer inzicht in de tijd die je over hebt om te ontspannen.

6. Verbeter je discipline

Discipline is een vaardigheid die je kunt verbeteren. Het maakt je succesvoller en gelukkiger. Manieren om je discipline te verbeteren zijn het wegnemen van verleidingen, regelmatige voeding en het inplannen van kleine pauzes.

7. Maak een vitaliteitsplan

Door alle drukte kan ontspanning en beweging er weleens bij inschieten. Dit kan ervoor zorgen dat je in een negatieve spiraal terecht komt en de stress zich ophoopt. Plan vitaliteit daarom op vaste momenten in je agenda en houd je hier ook aan.

Lees het volledige artikel op MT.nl hier.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.



You have Successfully Subscribed!