Select Page

Meeste gescheiden vrouwen praten niet over verdeling pensioen

Meeste gescheiden vrouwen praten niet over verdeling pensioen

Het huis, de kinderen, alimentatie, bezittingen. Overal lijkt aan gedacht te worden tijdens het regelen van een scheiding, maar toch wordt door veel vrouwen een belangrijk ding vergeten: het pensioen. Bijna 50% van de gescheiden vrouwen denkt dat een scheiding geen invloed heeft op hun pensioen. Dit is een grote misvatting. Een scheiding heeft veel gevolgen voor beide partners en het opgebouwde pensioen is daar zeker een van.

Beide partners hebben volgens de wet bij een scheiding recht op de helft van het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen. Wanneer een scheiding niet binnen twee jaar bij de pensioenuitvoerder gemeld wordt, verloopt de uitbetaling hiervan niet meer automatisch via de pensioenuitvoerder. Als je na twee jaar nog aanspraak wil doen op dit bedrag, moet je je ex-partner vragen om jou uit te betalen. En dat kan een scheiding soms nog lastiger maken dan het al is.

Er wordt door vrouwen verontrustend weinig nagedacht over hun pensioen, niet alleen tijdens een scheiding, dus wees gewaarschuwd en wees er niet de dupe van!

Lees hier het hele artikel.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!