Select Page

Meer dan de helft van de vrouwen voelt zich verplicht buiten werktijd door te werken

Meer dan de helft van de vrouwen voelt zich verplicht buiten werktijd door te werken

Nog even die ene klant te woord staan of dat ene mailtje afmaken… Al ben je thuis, je zal niet de enige zijn die buiten kantooruren toch nog verbonden blijft met haar werk: maar liefst 3 op de 4 werknemers blijft permanent in contact. Opvallend is dat vrouwen zich daar twee keer meer verplicht toe voelen dan mannen, zo blijkt uit een enquête van Page Personnel.

Omdat velen een werktelefoon- of laptop hebben, wordt het steeds makkelijker om thuis met je werk bezig te zijn. Er wordt vaker gesproken van een vervagende grens tussen werk en privé, maar het lijkt wel alsof privétijd tegenwoordig ver te zoeken is. Zo beantwoordt de helft van de werknemers hun e-mails dagelijks voor en na de kantooruren en 40% neemt zakelijke telefoontjes aan wanneer ze eigenlijk al klaar zijn met werken – 15 % doet dit ook op vakantie.

Olivier Dufour, directeur bij Page Personnel zegt dat sommige mensen het geruststellend is: “Ze komen immers niet graag op kantoor aan met bijvoorbeeld tientallen ongelezen e-mails.” Voor anderen is het juist stressvol: “Steeds meer mensen zijn niet langer in staat om grenzen te stellen en bepaalde momenten voor de volle 100% te reserveren voor hun privéleven. Hier hebben bedrijven een sociale rol te spelen vind ik: zij moeten flexibiliteit van de werknemers vergemakkelijken  en tegelijkertijd de grens tussen privé- en beroepsleven afbakenen. Mijn advies aan werknemers is om in de eerste plaats grenzen te stellen en natuurlijk om deze met hun werkgever te bespreken.”
Opvallend aan dit onderzoek is dat veel werknemers zich verantwoordelijk of verplicht voelen voor hun werk, ook buiten kantooruren. Meer dan de helft van de vrouwen voelt zich verplicht om verbonden te blijven, maar slechts 27% van de mannen.

Moet jij ook zoveel werken buiten je kantoortijden? Of  moet je het vooral van jezelf? 
Bron: Het Laatste Nieuws – Vrouwen voelen dubbel zoveel druk om buiten de kantooruren te werken. 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!