Select Page

Meer bereiken? Stop met focussen

Meer bereiken? Stop met focussen

Eindeloze to do-lijstjes, tijdschema’s, prioriteiten stellen en apps die je productiviteit bijhouden. Alles om ervoor te zorgen dat je hoe dan ook niet afgeleid raakt. Herken je dit? Kan je zonder deze zaken je taken niet afmaken? Dan ben je niet de enige.

Focus…
… het woord waar wij deze tijd niet zonder kunnen leven. Logisch, als je bedenkt door wat onze gedachtes keer op keer worden afgeleid. Als je je goed focust, is je taak snel af en kan het in de toekomst allemaal nog sneller. Erg fijn, maar gaan we hier te ver mee? Volgens hersenonderzoeker aan de Harvard Universiteit Srini Pillay wel. Volgens onderzoek blijkt dat al die focus ervoor zorgt dat onze ‘denkenergie’ uitput.

Door altijd die focus willen houden, belemmer je vernieuwende oplossingen en heb je uiteindelijk steeds meer moeite om je doelen te bereiken. Door de focus missen we veel van wat er in onze nabije omgeving gebeurd.

Het geheim
Om je brein fit te houden, is het belangrijk dat je de periodes van focus afwisselt met periodes waarin je ‘ontfocust’. Juist in deze rustmomenten worden alle nieuwe gegevens opgeslagen en verbindingen gelegd. Hierdoor vergroot je je creativiteit en heb je meer energie. Ontfocussen kan je doen door even lekker te dagdromen, een dutje te doen of te mediteren. Wat je ook kiest, zorg dat het iets is waar je niet te veel nadenkt, zodat je daarna weer optimaal kan focussen.

 

Klik hier om het artikel op Intermediair te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!