Selecteer pagina

Mannen moeten minder werken!

Mannen moeten minder werken!

Ik begon deze week goed met een interview op radio 1 op maandagochtend over onderstaande stelling.

Leterme (OESO) beweert dat het feit dat vrouwen parttime werken, een belemmering is voor onze economische groei.

Los van het feit dat er nogal wat werkeloosheid is, en er bovendien een grote groep werkelozen is die de aansluiting op de arbeidsmarkt dreigt te verliezen, bijvoorbeeld als gevolg van een studie waar niemand op zit te wachten, vind ik het jammer dat er zoveel vrouwen zijn die hun talenten in de ijskast zetten. Want dat doe je als er voor kiest minder dan 25 uur te gaan werken. Met minder dan 25 uur per week (dat is 14.3% van het totale aantal uren per week. Je slaapt zelfs 50% meer dan dat je werkt) ligt de focus over het algemeen niet zo zeer op je werk. Dit maakt dat je minder groeikansen, minder uitdagingen, krijgt. Dat je er niet uithaalt, wat er in zit. En dat is jammer van je talent en de investering die jij en de overheid hebben gedaan in je studie.

Bovendien hebben we vrouwen nodig in alle teams die beslissingen nemen. Omdat we weten dat we betere beslissingen krijgen als die team zijn samengesteld uit mannen en vrouwen. Maar dan moeten die vrouwen er wel zijn! En ze zijn er ook, alleen nog te weinig.

Dus ja, ik vind ook dat vrouwen hun talenten beter kunnen benutten. Maar ik vind tegelijkertijd dat mannen en vrouwen samen zouden moeten werken en zorgen. Dus allebei 4 dagen werken bijvoorbeeld. Dan krijg je een eerlijkere verdeling van werk, en is werk en zorg gemakkelijker te combineren. Daar ligt dan voor mannen de uitdaging!

Ik zou de stelling willen omdraaien: Mannen moeten minder werken.
Wat vind jij?

Hartelijke groet,

Vreneli Stadelmaier

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!