Select Page

Mannen delen meer, maar alleen met andere mannen

Mannen delen meer, maar alleen met andere mannen

Cognitief bioloog Jorg Massen heeft een onderzoek uitgevoerd naar hoe pro-sociaal mensen zijn in dagelijkse situaties. De vraag: ‘Hoe snel delen vakgenoten hun eigen onderzoeksresultaten met elkaar?’, werd onderzocht. Het antwoord daarop is afhankelijk van het geslacht. Mannen delen hun onderzoeksresultaten gemakkelijker, maar alleen met andere mannen. Als het verzoek van een vrouw komt delen ze dat dus minder snel. En vrouwen zijn überhaupt minder geneigd hun onderzoeksresultaten te delen, onafhankelijk van wie het verzoek komt.

Dit wordt verklaard door middel van de ‘male warrior’-theorie van VU-wetenschapper Mark van Vugt. Mannen hebben volgens deze theorie eerder de neiging om zich te organiseren in gewelddadige groepen om bijvoorbeeld te vechten met andere groepen of voedsel te veroveren.

Vrouwen hebben daarentegen eerder de neiging om kleinere groepen te vormen met trouwe vriendinnen. Vrouwen vertrouwen elkaar minder snel en zullen daardoor ook minder snel een verbond sluiten en informatie delen. Volgens van Vugt is dit de reden waarom er hedendaags nog zo weinig vrouwen in de top zitten. Dit benadeeld de samenwerking voor vrouwen.

 

Klik hier om het hele artikel op ADVALVAS te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!