Select Page

Mannelijke mantelzorgers ontvangen eerder steun van werkgever

Mannelijke mantelzorgers ontvangen eerder steun van werkgever

Een kwart van de werkende 50-plussers in Nederland is naast zijn werk mantelzorger. Toch blijkt dat er hier weinig over wordt gesproken door de medewerker. Uit onderzoek van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) blijkt dat 38 procent hier niks over zegt tegen zijn of haar werkgever. Een opvallend gegeven is dat voornamelijk mensen die in de gezondheidszorg werken mantelzorger zijn. Dit naast het feit dat de werkdruk in de gezondheidszorg steeds meer toeneemt.

Grotere kans op gezondheidsproblemen
De combinatie van werk en zorg kan voor sommige ouderen alarmerend zijn. Vaak gaat het om de verzorging van hun partner waardoor ze de zorg moeilijk uit handen durven te geven. Dit maakt de kans op overbelasting en toenemende gezondheidsproblemen groter.

Meer rekening gehouden met mannelijke mantelzorgers
56 procent van de ondervraagde mannen geeft aan dat hun werkgever rekening met hen als mantelzorger houdt. Dit tegenover slechts 34 procent bij de vrouwen. Dit verschil kan komen door diverse redenen. Allereerst geven vrouwen eerder aan dat zij hun werkgever niet met ‘deze zorg willen belasten’. Mannen doen dit sneller, waardoor een werkgever zich flexibeler opstelt of eerder verlof geeft. Een tweede verklaring is dat er meer vrouwen in deeltijd werken dan mannen, wat het makkelijker maakt om de zorg buiten werktijden om te regelen. Een derde reden kan te maken hebben met de verschillen in het soort zorg. Waar vrouwen vaak betrokken zijn in het alledaagse leven, zoals boodschappen halen of persoonlijke verzorging, helpen mannen eerder met dingen als de administratie.

 

Klik hier om het hele artikel op Managersonline te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!