Select Page

Deze man is gek: Janusz Korwin-Mikke

Deze man is gek: Janusz Korwin-Mikke

Tijdens een debat in het Europees Parlement over gelijke lonen afgelopen vrijdag deed de Poolse Europarlementariër Janusz Korwin-Mikke een uitspraak die echt niet door de beugel kan. Zo zei hij het volgende:

“Natuurlijk moeten vrouwen minder verdienen dan mannen, want ze zijn zwakker, ze zijn kleiner, ze zijn minder intelligent.”

Gelukkig viel deze uitspraak bij het grootste deel van het Europees Parlement niet in goede aarde. De Spaanse  Iratxe García Pérez reageerde op de perfecte manier op de Pool:

“Kijk, volgens jouw theorie heb ik niet het recht om hier te zijn, als lid van dit parlement. Ik weet dat het je pijn doet, en ik weet dat het pijnlijk is en je je er zorgen om maakt dat vrouwen vandaag de dag hier in dit parlement kunnen plaatsnemen en Europese burgers kunnen vertegenwoordigen met dezelfde rechten als jij. Ik ben hier om alle Europese vrouwen te verdedigen tegen mannen zoals jij.”

Korwin-Mikke zal waarschijnlijk niet onbestraft wegkomen met zijn uitspraak. Er wordt onderzoek gedaan naar de uitspraak en hopelijk wordt hij keihard geschorst. Hoe kan deze man, die overigens wel vaker racistische en seksistische opmerkingen maakt, nog steeds in ons Europees Parlement zitten?!

Bekijk hieronder het bijbehorende filmpje.

 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!