Select Page

Maarten Veeger vindt dat vrouwen moeten ophouden met gezeur.

Maarten Veeger vindt dat vrouwen moeten ophouden met gezeur.

Maarten Veeger, verslaggever van RTL Z, vindt dat vrouwen moeten ophouden met gezeur omdat de emancipatie wel klaar is. Hij komt dan met wat cijfers, bijvoorbeeld dat van de kandidaat-notarissen 66% vrouw is (dat klopt overigens niet, 50% is vrouw volgens de KNB), maar hij zegt er niet bij dat van de notarissen, de bazen van de kandidaat notarissen, maar 24% vrouw is. Of advocaten, 45% is vrouw zegt Veeger, maar hij zegt er niet bij dat van de partners nog geen 20% vrouw is.
Rechters, die noemt hij ook als voorbeeld, 54% is vrouw. En wat zien we? De wet van Sullerot! De Wet van Sullerot zegt dat naarmate er meer vrouwen toetreden tot een bepaalde beroepsgroep het gemiddelde inkomen en de status daalt. Net zoals de gezondheidszorg en het onderwijs.

Hij besluit zijn artikel met: “Dat er nog maar weinig vrouwen doorstoten tot de de absolute top van beursgenoteerde bedrijven of het premierschap van het land, komt niet omdat er geen kansen worden geboden. Ze worden simpelweg niet gepakt. En geef de vrouw eens ongelijk. Je moet ook maar zin hebben in zo’n loodzware baan. Leiding geven aan tienduizenden medewerkers. Continu de wereld over vliegen. It’s verdomd lonely at the top. En je leeft maar een keer. Koester de mannen die er trek in hebben. Koester ze sowieso. Over een paar jaar snakken ze in al die bovenstaande beroepsgroepen naar een vent met ballen.”

Wat Maarten Veeger niet snapt is dat vrouwen dingen anders doen. En dat het misschien helemaal niet nodig is om leiding te geven in het geijkte standaardpatroon van heel veel uren maken, heel veel golfen en de wereld overvliegen maar dat het ook anders kan. Met meer oog voor een gezonde worklife-balance. Alleen daarom al zou je meer vrouwen op zulke posities willen hebben. Of mannen met wat minder ballen.

 

Lees hier zijn artikel

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!