Maak je cv persoonlijk!

Maak je cv persoonlijk!

Indeed deed onderzoek onder ruim 1.000 werkzoekenden en 567 werkgevers. Op basis daarvan komt ze met het advies: Maak je cv persoonlijk! Voor 67 % van de werkgevers is een persoonlijk cv namelijk de reden om iemand sneller uit te nodigen. Bij tweederde van de werkgevers is dat zelfs een reden om de sollicitant toch uit te nodigen, ook al is bijvoorbeeld de werkervaring onvoldoende. Wie je bent is net zo belangrijk als wat je kunt.

Clichés vermijden
De meerderheid van de werkgevers vindt dat er op dit moment te weinig persoonlijkheid in het gemiddelde cv zit. De meeste werkzoekenden in Nederland zijn ook van mening dat je je met je persoonlijkheid kunt onderscheiden van andere werkzoekenden, maar het merendeel van de mensen vinden het moeilijk om er woorden aan te geven en/of vervallen in cliché-omschrijvingen als teamplayer, verbindend en enthousiast.

Indeed geeft 3 redenen waarom sollicitanten hun persoonlijkheid niet etaleren in het cv:

  1. Lastig om de juiste woorden te vinden
  2. Bang om op te scheppen
  3. Denkt dat werkgever het onbelangrijk vindt

 

Klik hier voor het hele artikel

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out