Selecteer pagina

Leuk! Lieke Martens als ster van pindakaasreclame

Leuk! Lieke Martens als ster van pindakaasreclame

De reclamespot van Calvé met “Pietertje”  ken je vast nog wel:  een aandoenlijke reclame waarin een jonge Pieter van den Hoogenband laat zien dat hij niets bakt van voetbal (maar wel van zwemmen!). Zo zijn er meer sporters langsgekomen in de pindakaasreclames: onder andere wielrenner Joop Zoetemelk en schaatser Evert van Benthem waren al eens de ster van de reclame.  Sport speelt dus vaker een centrale rol in de reclamespotjes, maar tot nu toe waren het alleen nog maar jongetjes die de hoofdrol speelden. Na het succes van de Oranje Leeuwinnen kon een reclamespotje met een voetbalster natuurlijk niet uitblijven. De marketingmanager, Janina van der Drift vertelt aan RTL nieuws dat ze specifieke wensen had voor de jonge actrice die Lieke zou gaan spelen. Ze geeft aan dat de eigenschappen bij kinderen in het karakter moeten zitten- acteren is voor kinderen namelijk meestal behoorlijk moeilijk.  “Voor de rol waren we op zoek naar een meisje met een eigen wil en doorzettingsvermogen.” De rol van Lieke wordt in de video vertolkt door de negenjarige Bobbie.
In de reclame zie je een kleine Lieke hard haar best doen tijdens een voetbaltraining bij een jongensteam. Wanneer het begint te regenen roept de coach iedereen naar binnen. Maar Lieke blijft –  in de stromende regen –  helemaal alleen door voetballen. De jongens zitten al lekker binnen op te warmen als de coach merkt dat hij een teamlid mist… “Nee, hè, niet weer.” zucht hij. De coach loopt naar buiten om Lieke op te halen. “Ik zei toch: naar binnen.” “Je zei ‘jongens!'” reageert Lieke geërgerd. “Ik was net zo lekker bezig.”
De jonge Bobbie bleek zelf trouwens ook heel goed te kunnen voetballen. Van der Drift geeft aan dat ze eigenlijk nog een kindje wilden zoeken, voor de close-ups. Maar Bobbie wilde absoluut niet dat een ander kind de trucjes op zich zou nemen. De meeste acties die je ziet, zijn echt door Bobbie uitgevoerd.”Met haar zus speelt ze vaak het Nederlands elftal na en dan neemt Bobbie ook de rol van Lieke op zich.” Omdat kinderen niet te lange draaidagen mogen maken, moesten sommige stukjes wel door een stand-in gedaan worden.  Heel knap gedaan van beide kinderen!
Wat fijn om te zien dat er ook een vrouwelijke sporter als rolmodel in een reclame terecht komt! En… hij is ook gewoon erg leuk:

Bron: RTL Nieuws – “Ook Lieke Martens is er groot mee geworden: weer topsporter in pindakaasreclame.”

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!