Kortere werkdag moet leiden tot meer vrouwen op de beursvloer

Kortere werkdag moet leiden tot meer vrouwen op de beursvloer

In Intermediair een artikel over dat de werktijden moeten worden aangepast zodat meer vrouwen op de werkvloer in de effectenhandel gaan werken. Door de lange dagen die deze mensen maken, haken vrouwen af. De gedachte is nu dus om de dagen op de werkvloer te verkorten.

Wij vinden hier van alles van. Enerzijds vinden we het goed dat er wordt gekeken naar hoe je dit werk aantrekkelijker kunt maken voor vrouwen. Ook goed vinden we dat de norm wordt besproken, namelijk de norm van ‘ je moet minimaal zoveel tijd op op de werkvloer aanwezig zijn . Dat is de norm van oneindige beschikbaarheid, en dat is een norm die we classificeren onder de masculiene normen.

Maar tegelijkertijd geef je hiermee het signaal af dat vrouwen niet zo hard willen werken, en mannen wel, dus dat vrouwen hier de watjes zijn. En, in het artikel, dat vrouwen nu een maal ook voor de kinderen thuis moeten zijn, en dat dat voor mannen niet zo belangrijk is. En dat is een signaal waar we niet blij mee zijn. Want ook mannen willen graag minder werken, en bij hun kinderen zijn.

Dus wij zouden het liever als goed werkgeverschap willen zien dat de discussie over het aantal uren werken gevoerd wordt. In het belang van vrouwen èn mannen!

Lees hier het artikel in Intermediair

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out