Select Page

Kinderwens on hold

Kinderwens on hold

Een kind en een carrière, is dat nog mogelijk? Het drastische beleid van veel organisaties zorgt ervoor dat hoger opgeleide vrouwen hun kinderwens vaak uitstellen. In de angst dat het kind hun carrière in de weg zal zitten.

Zwangerschapsdiscriminatie
Uit onderzoek door het College voor de Rechten van de Mens is gebleken dat bijna de helft van de vrouwen te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie op kantoor. Voorbeelden hiervan zijn geen tijdelijke of vaste contracten, moeite met het regelen van verlof of de terugkeer na het verlof. Zo gaf 44% van de onderzochte vrouwen aan dat hun tijdelijke contract niet werd verlengd mede wegens zwangerschap. Bij 32% van die gevallen gaat het contract vanwege de zwangerschap uiteindelijk toch niet door of worden er voorwaarden veranderd.

Onzekerheden
Volgens babydilemmacoach Ida Kersseboom zorgt dit voor een grote onzekerheid bij de vrouwelijke professionals. Kersseboom heeft hier onderzoek naar gedaan onder 12 duizend hoger opgeleide vrouwen. ‘Vrouwen voelen zich schuldig wanneer zij vertellen dat ze zwanger zijn en maken zich zorgen over het behoud van hun baan. Werkgevers schieten massaal in de stress als ze horen dat een medewerker zwanger is. Vrouwelijke leidinggevenden en specialisten zijn minder makkelijk te vervangen.’

Gevolg hiervan is dat de kinderwens door veel professionals wordt uitgesteld. Vrouwen maken zich zorgen en durven er pas voor te gaan wanneer zij een vast contract hebben.

 

Klik hier om het hele artikel op Intermediair te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!