Select Page

Machtigste Vrouwelijke Bestuurders

De Top-50 Machtigste Vrouwelijke Bestuurders van Nederland is een jaarlijks onderzoek van Management Scope.

Een vrouwelijke bestuurder komt in aanmerking voor de Top-50 als zij één of meer functies in de Raden van Bestuur of Raden van Commissarissen bekleedt bij de belangrijkste ondernemingen van Nederland. De ‘belangrijkste ondernemingen van Nederland’ zijn hier de bedrijven die genoteerd staan in de AEX, AMX of AScX en niet-beursgenoteerde bedrijven met een Eigen Vermogen van meer dan 1 miljard euro. Buitenlandse vrouwen komen alleen in aanmerking als zij een executive-functie of tenminste twee non-executive-functies bekleden bij deze ondernemingen.

Beroepscommissaris Margot Scheltema is wederom de machtigste vrouw van corporate Nederland. Zij bekleedt commissariaten bij TNT ExpressSchipholASR Nederland en Triodos.

Nummer twee op de lijst is net als vorig jaar Annemiek Fentener van Vlissingen, de enige president-commissaris in de Top-50. Zij vervult functies bij familieconcern SHVDe Nederlandsche Bank enHeineken.

Ongeveer de helft (26) van de Top-50-vrouwen heeft een bestuurlijke functie. De eerste bestuurder staat op nummer drie, Marjan Oudeman, lid van het executive committee bijAkzoNobel ten tijde van het  onderzoek (peildatum 1 april 2013).

De lijst telt tien nieuwe binnenkomers, waarvan zes op basis van nieuwe benoemingen en vier door andere waarderingen. Hoogste nieuwe binnenkomer is Dorine Burmanje (nr. 19), op de voet gevolgd door Marjanne Sint (nr. 21) en Els de Groot (nr.26).

Meer info op Management Scope >

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!