Select Page

Vrouwelijke denkwijze verovert bedrijfsleven

Vrouwelijke manier van denken verovert bedrijfsleven

Intuïtie, samenwerken en empathie steeds belangrijker op werkvloer. Er verschijnen steeds meer vrouwen op belangrijke posities in het bedrijfsleven.
Het gevolg daarvan is onder andere dat de typisch mannelijke manier van werken langzaam vervangen wordt door een vrouwelijke manier van problemen oplossen: minder direct en middels meer samenwerking.

Vrouwelijke benadering
Volgens onderzoek van het Britse Future Laboratory in opdracht van verzekeringsmaatschappij Zurich, worden vaardigheden die vooral geassocieerd worden met het vrouwelijke, rechterhersenhelft denken (zoals intuïtie, creativiteit en kunnen samenwerken) steeds belangrijker in de moderne zakenwereld.
Langzaam winnen deze terrein op de mannelijke, meer rationele benadering van bedrijfsprocessen.

Vrouwelijke invloed
Volgens de onderzoekers worden vrouwen op het wereldtoneel niet alleen belangrijker als werknemers, maar ook als consumenten, ondernemers, managers en investeerders.

Vooral in het bedrijfsleven is deze invloed echter merkbaar nu steeds meer vrouwen hoge posities bereiken.
Die vrouwelijke invloed is ook te danken aan het toenemende aantal herintreedsters, een groep waaraan steeds meer werkgevers tegemoet willen komen met meer mogelijkheden om werk en privé optimaal te combineren (kortere werkweken, thuiswerkmogelijkheden).
Een eis die overigens door steeds meer vrouwen gesteld wordt.

Vrouwelijke wensen
Ook merken en bedrijven dienen steeds meer rekening te houden met de eisen en wensen van vrouwen, aldus de onderzoekers.
Al is het maar omdat vrouwen steeds meer gebruik maken van internet, het feit dat zij bepalen waar het huishoudgeld aan besteed wordt of hun groeiend invloed op voorheen typisch mannelijke terreinen, zoals technologie, auto’s en financiële diensten. Creatief, gericht op samenwerking en empathisch zijn de sleutelwoorden waarmee bedrijven de strijd om de consument gaan winnen

Bron: Managersonline  – 2007

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!