Select Page

Jonge vrouwen, wees wat egoïstischer op je werk

Jonge vrouwen, wees wat egoïstischer op je werk

Iedereen heeft het weleens druk, maar vrouwen tussen de 25 en 35 jaar ervaren de meeste druk van allemaal. Niet verrassend dat zij het vaakst met psychische vermoeidheid kampen dus, veroorzaakt door hun werk. Hoe kan het dat mannen minder druk ervaren? Kunnen vrouwen daar iets van leren?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksbureau TNO heeft 18% van de vrouwen tussen de 25 en 35 last van burn-outklachten. Minstens een paar keer per maand voelen zij zich emotioneel uitgeput door het werk, zwaar vermoeid of leeg aan het einde van de werkdag.

Druk door gezin en branche
Psycholoog Wouter Vrooland zegt dat het waarschijnlijk meespeelt dat deze jonge vrouwen niet alleen bezig zijn met werk, maar ook met hun gezin. “Zelfs als dat er nog niet is, gaat er bij vrouwen al veel aandacht en energie naartoe.”

Het lijkt erop dat het nog steeds veel normaler is voor vrouwen om daarover na te denken dan voor mannen. “Plus: in het onderwijs en in de zorg is de werkdruk heel hoog en juist daar werken veel vrouwen.”

Wat doen mannen anders (waar vrouwen iets van kunnen leren)?

  • Wees wat egoïstischer en denk wat minder aan wat anderen van je denken (zeg wat vaker nee tegen een taak die je niet interessant vindt)
  • Wees je bewust van je eigen verwachtingspatronen: als je een carrière wilt en een gezin, regel de zorg dan goed
  • Dan mis je dat feestje maar of sla je die interessante lezing een keer over: richt je op je doel
  • Op je werk word je meestal beoordeeld op je prestaties, focus je daar wat meer op (en laat kaartjes sturen naar zieke collega’s of die werkborrel regelen eens aan een ander over)

 

Voor het volledige artikel, klik hier

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!