Select Page

Internationale Vrouwendag in de media

Internationale Vrouwendag in de media

Vandaag is de Internationale Vrouwendag, en dat zal je vast niet zijn ontgaan. Overal lees je inspirerende quotes, verhalen en ervaringen van vrouwen die ergens voor staan. Wij zetten wat leuke mediaberichten van vandaag graag voor je op een rijtje.

  • Een Braziliaans reclamebureau heeft een geniale app gebouwd: Woman Interrupted. We hebben al vaker geschreven over ‘manterrupting‘, het feit dat mannen vrouwen vaak onderbreken wanneer ze iets inhoudelijks zeggen. Deze app houdt in een gesprek bij hoe vaak dat gebeurt (NRC).
  •  Jeanet Pijpker, bestuurskundige en bestuursvoorzitter van het Defensie Vrouwen Netwerk, beschrijft in een opiniestuk voor Trouw waarom het zo belangrijk is dat vrouwen worden betrokken bij vredesonderhandelingen. Juist de kwaliteiten waar vrouwen vaker over beschikken dan mannen zijn van groot belang aan de onderhandelingstafel!
  • Froukje de Jonge, wethouder van Almere, vraagt vandaag extra aandacht voor de positie van vrouwen. Ze heeft het over vrouwen in topposities, over alleenstaande moeders die vaak op of onder de armoedegrens leven en over huiselijk geweld en kindermishandeling. ”Ik blijf verbijsterd over hoe weinig aandacht er voor is dat er landen zijn waar vrouwen nauwelijks rechten hebben. Als vrouwen wereldwijd hiertegen meer op zouden staan zou het er al anders uitzien. Ik vind het dus juist ook aan vrouwen in landen waar het beter is om zich hiertegen uit te spreken. Dat moet overal en dus ook in Almere” (Almere Vandaag).
  • Jamila Aanzi, vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, legt uit aan RTL Z wat vrouwen kunnen doen tegen de genderkloof die nog altijd zo heerst in Nederland. Daarnaast komen andere vrouwen aan het woord die hun ervaringen met ongelijkheid op de werkvloer delen. Goed stuk om eens te lezen!
  • Verschillende leden van koninklijke huizen in Europa hebben zich vandaag ingezet voor vrouwen. Onze eigen Maxima ging langs Stichting Single SuperMom om het startsein te geven voor speciale trainingen voor single moeders (Telegraaf).

Dit is nog maar een klein deel van wat er allemaal geschreven is. Prachtig om te zien hoe fanatiek mannen en vrouwen vandaag bezig zijn om de gelijkheid tussen man, vrouw en alles daartussenin te bevorderen!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!