Selecteer pagina

Hoe weet je wat je collega verdient?

Hoe weet je wat je collega verdient?

Wanneer wij het met vrouwen hebben over salarisonderhandelingen beginnen we altijd met de basis: een goede voorbereiding. Zo moet je weten wat je wilt verdienen. Daar gebint het mee. Hoe weet jen u wat een goed salaris is? Daar kom je achter door marktonderzoek te doen. Wat wordt er in regel betaald voor een vergelijkbare functie. Wat verdienen je collega’s? Veel vrouwen weten dat niet en durven dat ook niet aan hun collega’s te vragen. Hoe weet je wat je collega verdient?

SDworkx deed onderzoek en wat blijkt, Nederlanders hechten grote waarde aan hun salarispakket. 54% voelt zich comfortabel bij salarisonderhandelingen en neemt vaak het initiatief. En 52% zegt openlijk te praten met collega’s over hun salaris. 52%!! Dus het gesprek daarover aangaan met je collega’s is helemaal niet raar!

Lees hier het artikel over het onderzoek

 

Over de auteur

drs. Vreneli Stadelmaier

Stadelmaier studeerde economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde coachopleidingen aan de Academie voor Psychotherapie en in Zijnsoriëntatie. Als bedrijfseconoom werkte zij onder meer bij Wolters Kluwer, Nationale-Nederlanden en de thuiszorg. In de periode 2010-2013 was zij vaste co-host in het programma 'Zaken doen' met bij BNR Nieuwsradio. In 2007 startte Stadelmaier het loopbaancoaching bureau SheConsult. In 2014 schreef zij 'F*ck die Onzekerheid' over het impostor syndrome bij vrouwen.In 2015 won Stadelmaier de Joke Smit-prijs met haar inspanningen op de thema's meer vrouwen aan de top, economische zelfstandigheid van vrouwen en gelijkheid van mannen en vrouwen.

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!