Hoe vind je een goede coach?

Hoe vind je een goede coach?

Nu werkstress en burn-outs hoogtij vieren, is hulp van een coach steeds vaker noodzakelijk en wordt deze ook vrijer geaccepteerd. Maar hoe vind je een coach die goed is in zijn of haar vak?

Coaching is in Nederland een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen, ongeacht ervaring of opleiding, zich coach mag noemen. Dat is echter een zorgelijk verschijnsel, omdat er zo steeds meer onervaren of inhoudelijk inadequate coaches komen. Coaching is echter wel degelijk een vak dat je moet leren, niet iets wat je gaat doen omdat je een openbaring hebt gehad toen je aan de ayahuasca zat op Bali of omdat je vrienden altijd zeggen dat je zo’n goede luisteraar bent. Of, wat nog vaker voorkomt, omdat je een burn-out hebt gehad en nu denkt dat je anderen met een burn-out wel even kunt helpen.

Hoe herken je een goede coach dan wel? Check vooral op een gedegen coachingsopleiding en vraag naar ervaring! Bij SheConsult werken bijvoorbeeld alleen maar hoogopgeleide vrouwen, geselecteerd op hun gedegen coachopleiding, hun ervaring en reputatie als coach,  hun  jarenlange ervaring in organisaties, en hun interesse in thema’s waar vrouwen tegenaan lopen in hun werk.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out