Select Page

Hoe vind je een baan die echt bij je past

Hoe vind je een baan die echt bij je past

Ga niet zonder boodschappenlijstje op zoek en laat je niet verleiden door aanbiedingen! Een wel overwogen keuze maken, is nog niet zo makkelijk. Je wordt van zowel binnenuit als buitenaf afgeleid door allerlei prikkels, waardoor je snel geneigd bent een gehaaste keuze te maken in plaats van de tijd te nemen om uit te zoeken wat je echt wilt.

Zie een baan zoeken als boodschappen doen
Je kan een baan zoeken prima vergelijken met boodschappen doen. Wanneer jij de supermarkt instapt zonder lijstje, word je makkelijk verleid om aanbiedingen te kopen of spullen die per toeval op je pad komen. Dit geldt ook bij het zoeken naar een baan. Je komt een baan tegen die op dat moment wel aantrekkelijk lijkt, maar je hebt geen tijd genomen om erbij stil te staan of deze baan wel echt zo geschikt is voor jou en waar jij naartoe wilt.

Zorg voor een lijst met scherpe criteria. Op deze manier wordt de kans dat jij de juiste keuze maakt groter. Elke keuze die je maakt is een volgende stap in je loopbaan. Als jij zomaar een baan kiest, zoals je zomaar kiest voor een pot bonen in de supermarkt, ben je voor je het weet weer een paar jaar verder in een baan die jou niet perse een stap dichterbij jouw toekomstbeeld brengt.

Hoe weet ik welke baan echt bij mij past?
Maak een (boodschappen)lijst met punten die voor jou echt belangrijk zijn binnen een baan. Ga er even voor zitten, praat met mensen in je omgeving en ga op sollicitatie. Op deze manier kom je al een heel eind. Stel jezelf de vraag: ‘Wat vind ik echt belangrijk in mijn functie?’ Antwoorden hierop zouden kunnen zijn: jezelf ontwikkelen, werken in een fijn team, resultaat bereiken, internationaal werken en ga zo maar door.

Zodra je dit scherp voor ogen hebt, moet je deze criteria op volgorde van belangrijkheid gaan zetten. Wat staat voor jou bovenaan de lijst en heeft prioriteit? Hoe scherper je dit hebt afgestemd, hoe doelgerichter je kan zoeken. Zoek naar werkgevers die bekend staan om te gaan voor resultaat of persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier ontwikkel jij je binnen je loopbaan steeds verder naar jouw droombaan.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op NRC.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!