Selecteer pagina

Hoe verdeel je zorg en twee fulltime banen?

Hoe verdeel je zorg en twee fulltime banen?

Eén op de zes koppels met kinderen in Nederland werken beiden fulltime. De meeste van deze stellen willen graag gelijkwaardig voor hun kroost zorgen, maar slechts één op de tien van deze koppels is tevreden over het resultaat. Wat is nou het geheim van dat succesvolle stel dat wél fulltime werk en zorgtaken weet te verdelen? Volgens auteur Jennifer Petriglieri is het dat deze stellen zowel beider carrieres én hun gezin als een gezamenlijk project zien en daar ook zorg voor dragen. Daarnaast is het aangeven van grenzen, het delen van angsten en het focussen op gezamenlijke waarden en wensen volgens haar belangrijk. Zo geef je samen je leven vorm en komt er een verdeling die voor beide partijen goed voelt.

Lees je dit en wil je weten hoe het met jouzelf zit? Volg dan de online training Het Keukentafelplan van Vréneli Stadelmaier, om het gesprek over werk en taakverdeling aan te leren gaan met je partner. En lees hier het hele artikel!

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redacteurs van SheNews zijn Liselore van der Zweth, Ruud Lampers, Vréneli Stadelmaier en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches verspreidt over het hele land.

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!