Select Page

Hoe #MeToo voor verbetering zorgt voor vrouwen op de werkvloer

Hoe #MeToo voor verbetering zorgt voor vrouwen op de werkvloer

De hashtags, tweets en online conversaties omtrent seksueel intimidatie zorgen voor verandering op de werkvloer. Basia Wyszynski is hier het voorbeeld van. Twee weken geleden werkte zij als freelance stylist op de set, toen een collega een seksuele opmerking over haar maakte. Op dat moment is zij naar haar leidinggevende gestapt en heeft zij voorgesteld om vanaf dat moment naar iedereen die op de set werkt een mail te sturen met daarin dat seksuele intimidatie van geen enkel soort wordt getolereerd.

Haar leidinggevende was het hier mee eens en vanaf dat moment zou er van te voren een mail uitgaan naar iedereen die in de toekomst aanwezig is bij zo’n shoot. Dit soort dingen gebeuren dagelijks, maar er werd nooit echt over gepraat. Volgens Wyszynski voelen vrouwen zich dankzij de hele ophef omtrent Harvey Weinstein vrij en veilig om ervoor uit te komen en over te praten, ook met mannelijke leidinggevende.

Impact op de werkvloer
Volgens de oprichter van een human relations consultancy in Toronto, Nora Jenkins Townson, kan er dankzij deze conversaties echt verschil gemaakt worden op de werkvloer. Er wordt steeds meer over gesproken, in plaats van dat het steeds maar weg wordt gestopt. Een voorbeeld hiervan is bij Borrowell. Een vrouwelijke werknemer heeft een blog geschreven over seksuele intimidatie. Op basis van deze blog heeft de organisatie besloten een “respect policy” te schrijven en wordt deze policy ook daadwerkelijk nageleefd.

 

Klik hier om het hele artikel op CBC News te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!