Selecteer pagina

Hoe blijf je positief in deze tijd?

Hoe blijf je positief in deze tijd?

Dit jaar is een veel bewogen jaar. Nu al. Met de Corona Crisis en alle ellende die dat ook op het gebied van werk en economie heeft, de onrust in de wereld, de bosbranden, de Brexit, Trump, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan is het heel gemakkelijk om somber te worden. Dus vroeg LINDA.nl zich af: Hoe blijf je positief in deze tijd? Daarvoor werd onze oprichter Vréneli Stadelmaier gebeld, zij staat er bekend om dat ze altijd overal lichtpuntjes ziet. In het artikel deelt Vréneli een aantal inzichten: “Wij mensen houden niet van verandering en verlies”, aldus Stadelmaier. “Wat er dit jaar allemaal gebeurt ís ook allesbehalve leuk, maar het betekent niet dat ons leven meteen waardeloos is. Misschien raak je je baan kwijt, maar dan kun je vast een nieuwe baan vinden die ook tof is en waar je andere competenties ontwikkelt. En we kunnen ook prima op vakantie naar de Veluwe. Dat kan net zo leuk zijn als een verre reis naar Bali.”

Tips
In het artikel deelt ze ook een paar concrete tips:

  • Sluit je af voor negatieve verhalen
  • Ga negatieve mensen uit de weg
  • Ga bewust op zoek naar kansen
  • Zorg goed voor jezelf: goed eten, slapen, bewegen en dansen!

De belangrijkste tip is echter: kijk naar wat er wel goed is. Er is nog zoveel om dankbaar voor te zijn. Het mooie weer, de vogeltjes in het gras, je gezondheid, lieve kinderen, een lieve buurvrouw, een mooi boek, kunst, muziek, mooie schoenen :-). Kortom, tel uw zegeningen!

Lees hier het hele artikel

Meer over een positieve mindset? Lees hier.

 

 

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!