Selecteer pagina

Het vrouwenbrein is anders

Het vrouwenbrein is anders

HR-Praktijk: Vrouwenhersenen zijn anders

 
Ik ontmoet nogal eens wat tegenstand als ik zeg dat vrouwen nu eenmaal anders zijn dan mannen. En dat dat niet alleen door opvoeding komt maar ook doordat we qua fysiek verschillen. Sommigen (vrouwen met name) worden dan woest. En ik denk dat dat komt omdat ze het interpreteren als ‘vrouwen zijn minder’. Maar dat is niet wat ik bedoel, en dat is ook niet wat de wetenschap zegt.

Prof. dr. Iris Sommer van het UMCG zegt weliswaar in haar boek ‘Het Vrouwenbrein’ dat vrouwen minder hersenen hebben dan mannen, maar ze zegt óók dat het vrouwenbrein even krachtig is als het mannenbrein. En dat vrouwen net zo goed kunnen nadenken, analyseren, een oordeel vormen en besluiten nemen als mannen.
Vroeger stelden machtige mannen dat, omdat het vrouwenbrein kleiner is, vrouwen niet goed kunnen nadenken en daarom geen stemrecht zouden mogen krijgen. Nou, dat stadium zijn we allang voorbij. En ‘vrouwen zijn niet goed in wiskunde’ is trouwens ook een fabeltje.

Andere voorkeuren

Maar Iris Sommer stelt wel dat het brein van vrouwen leidt tot andere interesses, andere voorkeuren en keuzes, met verregaande gevolgen. Zo zijn vrouwen…..
Lees meer op HR-praktijk

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Zoek op onderwerp

advertentie

masterclass-overtuigen-banner

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!