Het aandeel vrouwelijke partners bij advocatenkantoren blijft laag

Het aandeel vrouwelijke partners bij advocatenkantoren blijft laag

De Stand 2022:  Van de 1.064 partners die werken bij de top 50-advocatenkantoren, is 77,1 % man en zijn er per 1 januari van dit jaar  244 vrouw, oftewel 22,9%. Dit is een zeer bescheiden stijging ten opzichte van een jaar geleden; toen was het aandeel vrouwelijke partners 21,9%. Bij slechts elf kantoren bestaat de partnergroep voor 30% of meer uit vrouwen.

Dit alles blijkt uit de nieuwe Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2022. Net als vorig jaar is Eversheds Sutherland het kantoor met procentueel veruit de meeste vrouwelijke partners: zes van de dertien, oftewel 46,2%. Het kantoor gaf vorig jaar een uitgebreid interview aan Advocatie over ‘diversiteit als norm’.

Lees dit verbazingwekkende verslag van JORIS RIETBROEK in het vakblad Advocatie.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

INCOMPANY TRAINING
.

Check it Out