Select Page

Met hard werken kom je er niet

Met hard werken kom je er niet

Helaas nog vaak een grote denkfout bij vrouwen (en mannen): ‘Als ik maar hard genoeg werk, kom ik er wel’. Je werkt je honderd uur in de rondte en toch krijg je er niet de credits voor die je verdiend. Er zijn situaties waar je beter slim dan hard kan werken. Hieronder drie redenen hoe hard werken succes juist in de weg kan staan en hoe je dit het best kan oplossen:

#1 Je neemt te weinig credit voor je werk

Ook wel het imposter syndrome genoemd. Voornamelijk vrouwen hebben hier last van. De opgedragen taken gaan je relatief makkelijk af en hierdoor heb je het gevoel dat je niet hard genoeg werkt. Na enige tijd word je bang dat je helemaal niet zo goed bent als anderen denken en eis je de credits voor je werk niet op. Dit kan je oplossen door je eigen prestaties niet meer voor lief te nemen. Als jij niet in jezelf gelooft, zullen anderen dit ook niet zomaar doen.

#2 Je werkt te hard

Als je steeds maar harder en harder gaat werken, kan je jezelf een burn-out in werken. Het is van groot belang dat je je tijd efficiënt inplant en strategische keuzes maakt. Wanneer je als maar hard werkt, kan dit ten koste gaan van je effectiviteit. Om dit te voorkomen, moet je tijd voor ontspanning inplannen. Zie deze tijd niet als vrije tijd, maar juist als nodig oplaadmomentje.

#3 Je krijgt wel dingen af, alleen niet de belangrijke dingen

Het is erg verleidelijk om je te concentreren op kleine, relatief makkelijke taken. Hier kan je namelijk snel voldoening uithalen. Hierdoor verliezen we de taken op lange termijn soms uit het oog. Om ervoor te zorgen dat je ook de belangrijke taken afrondt, moet je tijd inplannen voor de belangrijke projecten. Dat zijn de projecten waar het harde werk echt telt. In totaal zal je uiteindelijk misschien het gevoel krijgen dat je minder hebt gedaan op een dag, maar de taken die je hebt afgerond zijn van een hogere kwaliteit.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!