Select Page

Groeten vanuit Frankrijk

Groeten vanuit Frankrijk

Terwijl je dit leest, sta ik op een berg. Ieder jaar ga ik met mijn vriendin Karin, die ik leerde kennen tijdens mijn studie Bedrijfskunde in Groningen, een week klimmen in de bergen. En ieder jaar lopen we te zuchten en te steunen bij de eerste stijgstukken en vragen we ons af waarom we dit ook alweer zo leuk vinden. Met een forse rugzak zes of zeven dagen lang in primitieve hutten logeren en door de bergen trekken. En ieder jaar is de conclusie dat het geweldig is! Dat we hebben genoten van de weg, van elkaar, van de natuur, de stilte, de prestatie en het gedoe in zo’n hut.

Met werken is het eigenlijk net zo. Soms vraag je je af waarom je het ook alweer doet. Zeker zo net na de vakantie, dan kun je je echt afvragen waarom je dit ook alweer wilde. Maar als je dan ‘onderweg’ bent, je resultaat boekt, de samenwerking lekker loopt, je dingen voor elkaar krijgt, dan is dat zo fijn. Ja, dan is dat geweldig! Daar doe je het voor. Dat geeft je leven mede betekenis, dat wordt een onderdeel van je persoonlijkheid en het is een uiting van de menselijke behoefte om je leven vorm te geven.
Natuurlijk kan dat ook in je privéleven. Maar als het in je werk ook kan, dan is dat eigenlijk dubbel geluk. En zeg nou zelf, dat willen we toch allemaal wel?

Groeten vanuit Frankrijk!

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!