Select Page

De gouden tips bij salarisonderhandelingen

De gouden tips bij salarisonderhandelingen

Salarisonderhandelingen kan al snel iets zijn waar je tegenop ziet. Voornamelijk vrouwen hebben hier last van. De loonkloof wordt hierdoor niet kleiner. Het College voor de Rechten van de Mens vindt dat hier verandering in moet komen. Maar vrouwen zelf kunnen hier natuurlijk ook al een verschil maken. Daarom hier 5 gouden tips voor salarisonderhandelingen:

 1. Noem een bedrag wat je toekomt.
  Neem van te voren een bedrag in gedachten waar jij gelukkig mee zou zijn. Wanneer daar dan naar wordt gevraagd, kan je dit inbrengen. “In al mijn salarisonderhandelingen heb ik een bedrag genoemd, en daar niets aan afgedaan”, zegt salesmanager Ingrid Coenradie.  
 2. Laat je huidige salaris achterwegen.
  Voornamelijk voor vrouwen werkt dit in hun nadeel. Als er naar wordt gevraagd, antwoord je volgens gewoon Coenradie gewoon met: ‘Wat ik veel belangrijker vind, is wat ik hier zou kúnnen verdienen’.
 3. Ga creatief om met een nee.
  Neem niet zomaar genoegen met ‘nee’, bluf een eind weg en maak duidelijk wat je wil. Als een salarisverhoging er echt niet in zit, kan je altijd nog onderhandelen over je secundaire arbeidsvoorwaarden.
 4. Jullie hebben elkaar nodig.
  Houd in je achterhoofd dat zij ook iets van jou nodig hebben: een werknemer. Als je precies weet wat zij zoeken, kan je hier makkelijker op inspelen met wat jij te bieden hebt.
 5. Sta achter jezelf.
  Jij bent uniek en een werkgever heeft jou nodig. Het is niet makkelijk, maar ga niet aan jezelf twijfelen.

 

Klik hier om het hele artikel op RTL Nieuws te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!