Selecteer pagina

Google opnieuw aangeklaagd wegens salarisverschillen

Google opnieuw aangeklaagd wegens salarisverschillen

Waar IJsland zich vooruitstrevend opstelt en gelijke lonen voor mannen en vrouwen afdwingt, blijft Google achter. De techgigant is wederom aangeklaagd in de Verenigde Staten wegens het onderbetalen van vrouwen.

Volgens de aanklagers krijgen de vrouwen in het bedrijf nog steeds minder betaald dan de mannen. Zelfs wanneer een man in een bepaalde functie minder werkervaring heeft, krijgt hij nog meer betaald dan een vrouw in diezelfde functie met meer werkervaring. Binnen deze zaak gaat het voornamelijk om de salarisverschillen van ingenieurs, onderzoekers, managers, verkopers en leraren van Googles kinderopvang voor personeel volgens The Guardian.

Google weigert mee te werken
Google weigert informatie over te dragen aan het ministerie omtrent het salaris van de vrouwelijke werknemers. Met als reden de privacy van het personeel te willen beschermen. Een vorige zaak omtrent dezelfde kwestie is door de rechter afgewezen, omdat de aanklagers het personeel van Google te vaag hadden gedefinieerd.

 

Klik hier om het hele artikel op NU.nl te lezen.

Over de auteur

de Redactie

SheNews is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse kennisbron op het gebied van vrouwen dat niet gaat over liefde, mode, sterren, ziektes en kids. In SheNews brengen we, vanuit de missie (meer vrouwen aan de top), nieuws bij elkaar uit binnen- en buitenland. Aandacht voor commerciële projecten is mogelijk als het past binnen de redactionele formule. SheNews is een initiatief van SheConsult Talent & Loopbaanontwikkeling. De redactie bestaat uit diverse redacteuren en diverse SheConsult-coaches als gast-redacteur. SheConsult heeft onder meer 17 ervaren loopbaancoaches werkzaam in het hele land. De redactie is bereikbaar via info@sheconsult.nl

Laat een antwoord achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoek op onderwerp

K O S T E L O O S

Organiseer straks weer een inspirerend event op jouw bedrijf en netwerk

Vlogs: Tips & Cases

advertentie

Banner-iConneqt-alg-t350x350

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!